H ιστορία μας

Λίγα λόγια για εμάς

Η ιστορία μας στο Πατρίκι Σερρών

Η οικογένεια Αρβανιτίδη ξεκίνησε την επιχειρηματική της δραστηριότητα το 1955 στο χώρο των κυλινδρόμιλων και της παραγωγής ψωμιού.

Το 1982  η κύρια πια ενασχόληση τους ήταν η αποθήκευση και εμπορία αγροτικών προϊόντων (βαμβάκι, σιτάρι ,καλαμπόκι ,σόγια ,ηλιόσπορο, ελαιοκράμβη) δημιουργώντας τις εγκαταστάσεις τους στο Πατρίκι Σερρών, όπου βρίσκονται έως και σήμερα. 

Το 2007, περνώντας η επιχείρηση στη δεύτερη γενιά ιδρύθηκε η εταιρία  ΑΝΕΣΤΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ, η οποία πρόσθεσε στους τομείς ενασχόλησης της, την διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου με μια υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής της διεθνούς αναγνωρισμένης εταιρείας ελαιουργικών μηχανημάτων PIERALISI με μηχανήματα τελευταίας γενιάς, διατηρώντας όμως μέχρι και σήμερα τη δραστηριότητα της και στον κλάδο εμπορίας αγροτικών προϊόντων. 

Πατρίκι
DSC 1099

Η αγάπη για την ελιά

Αφορμή για την στροφή της επιχείρησης προς το συγκεκριμένο κλάδο ήταν η αγάπη και το πάθος του Ανέστη Αρβανιτίδη (Μέτοχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας) για την ελιά και το ελαιόλαδο. Άλλωστε, ο κλάδος της ελαιοκομίας είναι ένας από τους βασικούς τομείς της αγροδιατροφής καθώς υπάρχουν στην Ελλάδα 150 εκατ. περίπου ελαιόδεντρα, λειτουργούν 2.800 ελαιοτριβεία και 500 χιλ. οικογένειες ζουν από την καλλιέργεια της ελιάς. 

Απο γενιά σε γενιά

Από το 2020, και η τρίτη γενιά της οικογένεια μας ασχολείται ενεργά με τον κλάδο του ελαιολάδου, φέρνοντας νέα πνοή, ακόμα μεγαλύτερη κοινωνική ευθύνη, όρεξη για δουλειά και πάθος για δημιουργία στην οικογενειακή επιχείρηση, διατηρώντας όμως πάντα την ποιότητα αλλά και την αξιοπιστία που μας ξεχωρίζει όλα αυτά τα χρόνια. 

image1
making olive oil 3 2

Η φιλοσοφία μας

Ως οικογενειακή επιχείρηση στέκεται δίπλα στον παράγωγο αξιοποιώντας τον πολυτιμότερο καρπό της ελληνικής γης μέσα από καινοτόμες διαδικασίες ποιοτικής παραγωγής με υπευθυνότητα, σύνεση και αξιοπιστία. Η ελιά είναι το δώρο της φύσης, ζωντανή κληρονομιά που θυμίζει την συνέχιση και την εξέλιξη της ζωής.

Το Ελαιοτριβείο

Ολοκληρώθηκε το 2008 με μια υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής της διεθνούς αναγνωρισμένης εταιρείας ελαιουργικών μηχανημάτων PIERALISI με μηχανήματα τελευταίας γενιάς κατασκευής 2008.

Είμαστε το μόνο ελαιοτριβείο στο Νομό Σερρών που παρέχει πλήρη στέγαση στην αποθήκευση φορτίων προσφέροντας έτσι την απόλυτη ασφάλεια αλλά και ποιότητα του ελαιολάδου.

Συνεργαζόμαστε για την συλλογή των λυμάτων με εταιρεία παραγωγής ενέργειας η οποία συλλέγει το σύνολο των λυμάτων αποφεύγοντας έτσι την ρύπανση του περιβάλλοντος .

ελαιοτριβεία
Testimonials

Τι λένε οι συνεργάτες μας

Συγχαρητήρια στα Ελαιοτριβεία Πατρικίου και την οικογένεια Αρβανιτίδη για την προσπάθεια τους ως προς την ανάδειξη των παραδοσιακών ποικιλιών ελιάς του Σερραϊκού ελαιώνα. Χαιρόμαστε που οι συνεργάτες μας αναλαμβάνουν τέτοιες αξιόλογες πρωτοβουλίες, στις οποίες στεκόμαστε αρωγοί.
avatar
Παναγιώτης Παπανικολόπουλος - Κωνσταντίνος Τσορώνης
Oliverse
Με της ελιές ασχολούμαι πάνω από 30 χρόνια. Τα τελευταία 10 χρόνια πηγαίνω στον Ανέστη Αρβανιτίδη στη Νιγρίτα, παρότι στην περιοχή μου υπάρχουν πολλά ελαιοτριβεία. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την ποιότητα του προϊόντος που βγαίνει λόγο τον σύγχρονων μηχανημάτων και τον άψογο επαγγελματισμό του προσωπικού και του ιδιοκτήτη του ελαιοτριβείου.
avatar
Κιοσεπαρασίδης Ευάγγελος
Ελαιοπαραγωγός, Γαλυψω Καβάλας
Σύγχρονος εξοπλισμός , διαρκής βελτίωση ανά το πέρασμα των χρόνων και ένα συνονθύλευμα από νέες φιλοδοξίες και θέληση για ενημέρωση πάνω στην τεχνογνωσία του κλάδου με πολυετή εμπειρία στην έκθλιψη ελαιολάδου συνιστούν την παρούσα επιχείρηση ένα πραγματικό στολίδι για τον Νομό.
avatar
Διονύσης Πρόβατος
Αγρότης Νιγρίτα Σερρών
Συνεργασία πολλών χρόνων, κάτι που αποδεικνύει το πόσο ευχαριστημένος είμαι! Σύγχρονα μηχανήματα, απαραίτητα για άριστη ποιότητα ελαιολάδου, προσεγμένος και φυσικά καθαρός χώρος! Εξαιρετικοί άνθρωποι και φυσικά άμεση εξυπηρέτηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κάνοντας τους πραγματικούς συνεργάτες.
avatar
Τσιφτσής Παναγιώτης
Ελαιοπαραγωγός, Κάριανη Καβάλας
Με την καλλιέργεια τις ελιάς ασχολούμαι τα τελευταία 8 χρόνια. Κυρίως με την παραγωγή ελαιολάδου. Τον καρπό για την ελαιοποίηση τον πηγαίνω στην περιοχή της Νιγρίτας καθώς στην δική μου δεν υπάρχουν ελαιοτριβεία. Αυτό που θα έλεγα ότι χαρακτηρίζει την συγκεκριμένη επιχείρηση είναι η συνέπεια στον χρόνο παράδοσης του καρπού. Η καθαριότητα σε όλους τους χώρους του ελαιοτριβείου. Σωστός χώρος αναμονής. Ελαιόλαδο που παράγεται με μεράκι και ανθρώπους που ενδιαφέρονται να παραδώσουν σωστά το προϊόν. Ο κάθε παραγωγός μικρός η μεγάλος αντιμετωπίζεται με τον πρέπον σεβασμό. Σε κάθε στάδιο της παραγωγής τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες . Καθαρά νερά στο πλύσιμο. Σωστή θερμοκρασία στην μάλαξη . Σωστός και προβλεπόμενος χρόνος στους μαλακτήρες. Γενικά στις όσες φορές πήγα θα έλεγα ακόμα και στις ποιο δύσκολες συνθήκες με μεγάλο όγκο καρπού από πολλούς παραγωγούς το αποτέλεσμα μας άφησε πολύ ικανοποιημένους.
avatar
Κατραντζής Κώστας
Ελαιοπαραγωγός, Ασκός Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα

Παραγωγή

Η γραμμή μας αποτελείται από αργόστροφο σπαστήρα διπλού ραβδωτού κόσκινου με  σφυριά για την αποφυγή γαλακτώματος στην ελαιόπαστα. Η μεταφορά από τον σπαστήρα στους μαλακτήρες γίνεται με τον πλέον σύγχρονο τρόπο για την αποφυγή της ελαιόπαστας με το οξυγόνο μέσω εμβολοφόρου αντλίας.