Η Παραγωγή

ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Το ελαιοτριβείο μας είναι το μόνο ελαιοτριβείο στον Νομό Σερρων το οποίο παρέχει πλήρη στέγαση στην αποθήκευση φορτίων προσφέροντας έτσι την απόλυτη ασφάλεια και ποιότητα του ελαιολάδου !

illustration mill crushing

01.

ΑΛΕΣΜΑ

Η γραμμή μας αποτελείται από αργόστροφο σπαστήρα διπλού ραβδωτού κόσκινου με  σφυριά για την αποφυγή γαλακτώματος στην ελαιόπαστα. 

illustration mill malaxing 1

02.

ΜΑΛΑΞΗ

Η μεταφορά από τον σπαστήρα στους μαλακτήρες γίνεται με τον πλέον σύγχρονο τρόπο για την αποφυγή της ελαιόπαστας με το οξυγόνο μέσω εμβολοφόρου αντλίας. Συνεχίζοντας, η μάλαξη γίνεται σε μια σειρά από  6 σύγχρονους μαλακτήρες panorama 1.200 lt. ο καθένας αυτοκαθαριζόμενους 100% στεγανούς για την αποφυγή της επαφής με το οξυγόνο (Νο1 εχθρός του ελαιόλαδου).

illustration mill crushing

03.

ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ

Η φυγοκέντριση επιτυγχάνεται μέσω του φυγοκεντρικού μηχανήματος decanter elephant s470/3 δυναμικότητας έως 3.000 κιλών ανά ώρα.

Ο διαχωρισμός γίνεται σε 3 φάσεις λάδι-νερό-πυρήνας, το συγκεκριμένο decanter έχει το σύστημα του αυτόματου ξελαδώματος που δίνει την δυνατότητα ο παραγωγός να παίρνει όλο το λάδι από τις δικές του ελιές (ιδανικό για μικροπαραγωγούς). Ο διαχωρισμός και το καθάρισμα ελαιόλαδου γίνεται σε 2 υπερσύγχρονους υπεραυτόματους διαχωρηστήρες με το σύστημα αυτόματου καθαρισμού και απολάσπωσης (Valente – Talento).

Gallery

Το δικο μας ελαιολαδο

Εξαιρετικό

Παρθένο

Στο ελαιοτριβείο μας πωλείται εξαιρετικό  παρθένο ελαιόλαδο αρίστης ποιότητας (οξύτητας έως 0,5) εξαγωγής εν ψυχρώ πιστοποιημένο από χημικές και οργανοληπτικές αναλύσεις.

  • 16.5 λίτρα 55 €
  • 5 λίτρα 20 €

Για περισσότερες πληροφορίες για το ελαιόλαδο και την αγορά του παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας με την σελίδα επικοινωνίας.

oliveoil

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Τα σύγχρονα ελαιοτριβεία μας διευθύνονται από ανθρώπους που έχουν βαθιά γνώση των μυστικών του τρόπου παραγωγής ανώτερου ελαιόλαδου. 

01.

"Ορθές Πρακτικές στη Συγκομιδή, την Ελαιοποίηση, την Αποθήκευση και το Φιλτράρισμα του Ελαιολάδου"

Ημερομηνία παρακολούθησης:
01/02/2021 - 11/02/2021

Τοποθεσία: Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας

Host: Ίδρυμα Καπετάν Βασιλης & Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας

02.

" Η Αγροδιατροφική Επιχειρηματικότητα στην Ψηφιακή Εποχή"

Ημερομηνία παρακολούθησης:
12/02/2021 - 05/03/2021

Τοποθεσία: Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας

Host: Ίδρυμα Καπετάν Βασίλης & Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης

03.

"Μυστικά και κίνδυνοι στην Ελαιοκαλλιέργεια"

Host: elia Lesvos confest

Ημερομηνία παρακολούθησης:
03/03/2021

04.

"Η Ελαικομεια στην Εποχή Γεωργίας Ακρίβειας και της Κλιματική Αλλαγής"

Host: ΝΕW YORK COLLEGE

Ημερομηνία παρακολούθησης:
01/04/2021

05.

"Ελαιόλαδο: Η διαδικασία ανάδειξης της ποιότητας από την καλλιέργεια μέχρι την κατανάλωση. "

Host: ΦΙΛΑΙΟΣ

Ημερομηνία παρακολούθησης:
06/04/2021

06.

" Webinar: Βασικές Αρχές Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου & Γευστικής Αρμονίας με το Φαγητό "

Host: Mykonos Olive Oil Tasting

Ημερομηνία παρακολούθησης:
10/04/2021

07.

"Σεμινάριο Επιλογής Δοκιμαστών Ελαιόλαδου"

Host: OLIVE OIL SEMINARS .COM

Ημερομηνία παρακολούθησης:
10/02/2023 - 19/02/23

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορία μας

Η οικογένεια Αρβανιτίδη ξεκίνησε την επιχειρηματική της δραστηριότητα το 1955 στο χώρο των κυλινδρόμιλων και της παραγωγής ψωμιού.